Evelin Voksepp saatis meile oma jõulunäksi retsepti, mille koostisosad on kättesaadavad ja valmistamine konti ei murra. Tehke järgi!
Auhinnamängu retsept: jõulunäks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 250 g kaerahelbeid
- 150 g pähklisegu
- 80 g kuivatatud jõhvikuid
- 90 g kuivatatud ploome
- 50 g kookoshelbeid
- 2 tl kakaod
- 4 spl mett
- 100 g võid
- 80 g küpsetusšokolaadi
Valmistamine:
Purusta pähklid lõikuris, tükelda kuivatatud jõhvikad ja ploomid väikeseks, lisa ülejäänud koostisosad. Seejärel sulata või ja lisa massile pehme mesi, sega kenasti läbi.
Kui mass valmis, kanna õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, näiteks 25 x 39 cm läbimõõduga. Lase sellel 160-kraadises ahjus kuni 60 minutit küpseda.
Jälgi, et näks ei oleks liiga krõbe, kuid mitte ka nätske. Lahti lõika alles siis, kui kook on täiesti maha jahtunud.
Sulata umbes 80 grammi küpsetusšokolaadi ja nirista lusika abil seda näksile. Head isu!