5 asja, mis kodust enne uue aasta algust välja visata tuleb

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Aasta viimane pühapäev on suurepärane aeg selleks, et teha kodus põhjalik kraamimine ja vabaneda kõigest, mida tegelikult vaja ei ole. Siin on viis asja, mis kindlasti minema visata tuleks.

Vanad väsinud padjad

Patju peaks vahetama iga paari aasta järel. Kui sinu omad on vanemad, oleks viimane aeg nad puhkusele saata ja uutesse investeerida. Aasta lõpus ja uue algul on ka palju sooduspakkumisi, mille abil uued padjad soodsalt hankida saab. Vanad padjad võiksid saada uue elu sulle lähimas varjupaigas, kus need loomade pesadena veel mõnda aega teenida saavad.

Pooleldi põletatud küünlad

Põleta need kas aastavahetuspeo ajal lõpuni või viska ära. Ära kogu neid kappidesse ja sahtlitesse, need ununevad seal. Kui viitsid, võid kõikidest küünlajääkidest ühe uue kokku sulatada. Otsi veebist juhiseid: seda pole raske teha.

Aegunud ravimid

Vaata üle kõik ravimipudelid ja -purgid. Kõik, mis on aegunud, tuleb ära visata. Ja siinkohal ongi äraviskamine tõesti ainus variant, kuhugi annetada või ära anda neid kindlasti ei tohi.

Reklaamtassid

Tee sellest aastast viimane, kus sinu kodus on koledaid, kehvasti tehtud reklaamlogodega tasse kasutusel. Korja need oma nõudekapist välja ja investeeri uuest aastast kvaliteetsetesse vastupidavatesse nõudesse. Neid leiab meie kaubandusest juba päris mõistliku hinnaga, kõike ei pea ju korraga ära ostma.

Vanad saunalinad

Vaata need kriitiliselt üle: kõik, millel juba näha hõredamaid kohti, peaksid majapidamisest kaduma. Võid need võtta garaaži auto puhastamiseks või muul moel veel korra kasutamiseks, kuid seejärel siirdu poodi uute rätikute jahile. Ja ka need, nagu nõudki, osta ikka korraliku firma omad, et pisut ka kestaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles