Raskesti eemaldatavate punase veini plekkide korral tõttab appi kaltsiumirikas abimees kümkapist.
Vähetuntud nipp aitab eemaldada tõrksad veiniplekid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ükskõik kui ettevaatlikud me ka poleks, piinlikud veiniplekid saadavad meid kõikjal. Õnnetuid rõivaid ning tekstiile ei maksa plekkide raskuse astmest olenemata siiski veel maha kanda - appi tõttab tuttav toode külmkapist.
Punase veini plekke soovitatakse nimelt piimas või gaseeritud vees niisutatud lapiga tupsutada, vahendab dailymail.co.uk. Julgemad ning agaramad võivad piima soojaks lasta ning otse plekile valada. Värsket punase veini plekki võib eelnevalt ka külmas vees või valges veinis leotada. Seejärel pesta nagu tavaliselt.
Kiirelt reageerides ei imbu plekk kangasse ning on oluliselt suurem tõenäosus, et määrdunud ese saab taas endiseks.