Naabri liiga kõrgete puude pärast viis aastat kohut käinud koduomanik jäi kaotajaks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Caro / Waechter / Scanpix

Koduomanik, kelle hinnangul tema elamine naabri liiga kõrgeks kasvatatud puude pärast pidevalt pime on, jäi viie aasta pikkuse kohtusaaga lõpuks kaotajaks.

Naisel, kes käis viis aastat oma kõrgeks kasvatatud puude pärast naabriga kohut, saavutas võidu ja ei pea puid maha võtma. Tema naaber, kelle kodu väidetavalt puude tõttu väga vähe päevavalgust näeb, on otsuses äärmiselt pettunud, vahendab Daily Mail. 

Šotlased Susan Rhodes ja Ian Walker on enam kui viis aastat kohtus jagelenud puude pärast, mida naine endale kuuluval maatükil kasvatab. Walker kurdab, et tema ülemise korruse korter on seetõttu pimedusse mattunud, seal elamine on depressiivne ja ahistav.

Walker nõudis, et naisel kästaks puud maha võtta või neid kärpida. Kohalik omavalitsus oli esialgu Walkeri poolel ja tegigi Rhodesile ettekirjutuse võtta puud maha enam kui poole võrra, kuid naine polnud sellega nõus ja viis asja kohtusse.

Kohus otsustas, et kuna puude kärpimise ettekirjutus tehti kohaliku omavalitsuse kõrgete hekkide määrusele toetudes, aga tegu pole hekiga, ei kohusta mitte keegi naist puid maha võtma või kärpima. «Puud on eraldiseisvad ühikud ega moodusta hekki,» seisab ametlikus kirjas.

Kohtu hinnangul varjavad kõrgeks kasvanud küll pisut tuppa pääsevat valgust, kuid kuna need ei moodusta hekki ja puude vahel on vahekohad, ei varjavat need kohtu hinnangul valgust määral, mida Walker siiani väitnud on.

«Me oleme naisega siin korteris elanud 35 aastat ja need liiga kõrgeks kasvanud puud halvendavad meie elukvaliteeti ning muudavad meid depressiivseks. Meie tänavapoolsed toad hämarduvad päeval väga varakult ja me ei tunne end oma kodus enam hästi,» sõnab Walker.

Mehe hinnangul on asi väga halb, sest puud kasvavad üha edasi, varjavad üha rohkem valgust ja kuna nad on majale üsna lähedal, muutuvad varsti ka kinnisvarale ohtlikuks.

Vaata fotosid kõnealustest puudest SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles