:format(webp)/nginx/o/2018/12/31/11686968t1h134e.jpg)
Kuigi suupistekorvikesi müüakse ka poes, on kõige paremad ikka ise tehtud. Toidublogija Kadri Raig õpetab, kuidas neid teha.
Kuigi suupistekorvikesi müüakse ka poes, on kõige paremad ikka ise tehtud. Toidublogija Kadri Raig õpetab, kuidas neid teha.
Rukkikorvikesed
Kreem
Rukkikorvikesed
Haki jahu soola ja võiga ühtlaseks puruks, seejärel sega juurde hapukoor ning tilliseemned ning sega kuni saad ühtlase taignapalli. Kui vaja võid lisada natuke külma vett (kuni 1 supilusikas).
Suru tainas ühtlaselt õhukese kihina minimuffini vormidesse. Nii 1-2 mm on paras paksus ja mida sain nõnda 43 korvikest.
Enne küpsetama hakkamist jahuta tainas vormi sees korralikult maha. Näiteks -6 kraadi juures rõdul läheb see kiiresti.
Küpseta 200 kraadini eelkuumutatud ahjus umbes 5-7 minutit kuni korvikesed mõnusalt krõbedad.
Enne vormist eemaldamist lase täielikult jahtuda.
Kreem
Püreeri väike peet saumikseriga ning sega kokku toasooja toorjuustu ning maitseainetega. Ise kasutasin värskelt riivitud mädarõigast, mis sügavkülmas oma aega ootas ja seda läks riivitult ikka nii oma supilusikatäis.
Lõppakord
Serveerimiseks aseta iga korvikese põhja väike salatileht ning selle peale endale meelepäraselt (ise kasutasin pritskotti, aga lusikaga saab ka hakkama) kreem.
Kreemi peale rulli roosikesteks õhukeselt viilutatud keedupeet ning suitsulõhe.