Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kodused rukkikorvikesed peedi ja lõhega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Kadri Raig

Kuigi suupistekorvikesi müüakse ka poes, on kõige paremad ikka ise tehtud. Toidublogija Kadri Raig õpetab, kuidas neid teha.

Rukkikorvikesed

  • 300 g täistera rukkijahu
  • 75 g võid
  • 75 g hapukoort
  • Maitse järgi soola ja kuivatatud tilliseemneid

Kreem

  • 200 g toorjuustu
  • 1 väike keedetud peet
  • Maitse järgi mädarõigast, soola ja sidrunimahla
  • Katteks külmsuitsulõhet ning keedetud peeti
  • Korvikeste põhja väikseid salatilehti

Rukkikorvikesed

Haki jahu soola ja võiga ühtlaseks puruks, seejärel sega juurde hapukoor ning tilliseemned ning sega kuni saad ühtlase taignapalli. Kui vaja võid lisada natuke külma vett (kuni 1 supilusikas).

Suru tainas ühtlaselt õhukese kihina minimuffini vormidesse. Nii 1-2 mm on paras paksus ja mida sain nõnda 43 korvikest.

Enne küpsetama hakkamist jahuta tainas vormi sees korralikult maha. Näiteks -6 kraadi juures rõdul läheb see kiiresti.

Küpseta 200 kraadini eelkuumutatud ahjus umbes 5-7 minutit kuni korvikesed mõnusalt krõbedad.

Enne vormist eemaldamist lase täielikult jahtuda.

Kreem

Püreeri väike peet saumikseriga ning sega kokku toasooja toorjuustu ning maitseainetega. Ise kasutasin värskelt riivitud mädarõigast, mis sügavkülmas oma aega ootas ja seda läks riivitult ikka nii oma supilusikatäis.

Lõppakord

Serveerimiseks aseta iga korvikese põhja väike salatileht ning selle peale endale meelepäraselt (ise kasutasin pritskotti, aga lusikaga saab ka hakkama) kreem.

Kreemi peale rulli roosikesteks õhukeselt viilutatud keedupeet ning suitsulõhe.

Tagasi üles