Põhjalik juhis: vaata, kuidas su elutuba tegelikult sisustatud peaks olema

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Kas oled kunagi mõelnud sellele, et võib-olla võiks su elutuba olla sisustatud palju toimivamalt kui praegu? Tasub igal juhul mõelda. 

Koduportaal Homedit on pannud ritta mõned feng shuil põhinevad soovitused, mis teevad elutoa sisustamise väga lihtsaks ja garanteerivad, et tunned end selles ruumis hästi. 

Piisavalt ruumi

Elutuppa esemeid valides pead arvestama, et sinna peaks jääma piisavalt ruumi. Kui tegemist on pisemat sorti ruumiga, tuleks sinna paigutada sellevõrra vähem ruumi, et inimestel oleks veel endiselt mugav liikuda. Vastasel juhul ei ole toas piisavalt positiivset energiat.

Käigurajad

Elutoas peaks olema lihtne liikuda ja mööbli paigutamisel tuleb sellega arvestada. Toolid, lauad, diivanid, millest tuleb mööda manööverdada, on vales kohas. Ükski mööbliese ei tohi liikumist segada. 

Kamin

Kui vähegi võimalik, võiks elutoas olla kamin ja see peaks olema paigutatud õigesti: kui tahad elutuba muuta rahulikuks, tuleks see paigutada suunaga kirdesse. Kui romantiliseks, peaks see asuma suunaga loodesse. 

Vaade

Elutoa aknast peaks avanema vaade ja seda vaadet ei tohiks varjata. Aknast avanev vaade peaks olema nähtav elutoa igast nurgast. Tasuks kaaluda ka elutoa täiustamist peeglitega, mis peegeldaks vaadet nurkadesse, kus seda näha pole. See toob samuti tuppa positiivset energiat.

Teleri asukoht

Teler peaks olema asetatud põhjapoole, kui soovid tõmmata ligi head õnne. Kui soovid saavutada edu ja kuulsust, peaksid paigutama teleri lõunasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles