Üks Eesti esiveganeid Sandra Vungi, kelle toiduloomingule jätkub tulihingelisi austajaid Lõuna-Eesti metsadest päikeselise Californiani, armastab eriti talviti Mulgi putru, mille veganretsept kanti klassikalise kõrval Eesti vaimse kultuuripärandi nimistusse.
Tellijale
Mida vegan talvel sööb? Sandra Vungi jagab oma lemmikretsepte (1)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimetoitlastelt polegi mõtet küsida, millist kerget kõhu- ja kehasõbralikku sööki oleks pärast rammusaid pühaderoogi eriti paslik pruukida. «Taimsed road on juba iseenesest mitu korda kergemad kui loomsed. Maitsepaletti avardavad need samuti,» nendib kaheteistkümnendat aastat vegan Sandra Vungi. Seejuures ei vasta absoluutselt tõele kõigesööjate kujutelm, nagu jooksid veganid aasta ringi vaid smuutit ja sööksid toorsalatit.