Diivani valimine: 5 mõttekohta, enne kui eraldad terad sõkaldest

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diivanit valides tuleb äärmiselt hoolikas ning tähelepanelik olla.
Diivanit valides tuleb äärmiselt hoolikas ning tähelepanelik olla. Foto: Pexels / CC0 Licence

Diivanit ei maksa ülepeakaela osta - enne tuleb üle kontrollida selle omadused ning vastupidavus ajale.

Üheksa korda mõõda, ühe korra lõika - täpselt sama arusaam kehtib diivanite valikul. Diivanit ei maksa uisapäisa soetada enne, kui ei ole järele proovitud selle mugavust ning proovile pandud diivani kandevõimet. 

Üheksa korda mõõda

Enne diivani valimist tasub kindlasti üle mõõta oma eluruum. Mõõtmistööd annavad väärt juhise edasiseks, et teaksid arvestada diivani ja toa proportsioonide ja omapäraga, vahendab housebeautiful.com.

Korralik karkass

Diivani tugikonstruktsioonist sõltub diivani eluiga. Vali diivan, mis oleks oma ülesehituselt piisavalt tugev, ent samas ka piisavalt jäik. 

Diivani omadused

Diivan ei tohiks olla liiga pehme, samuti ei tohiks see liialt lohku vajuda. Kui sa eelistad tekstiilkattega diivanit, veendu kindlasti tekstiili omadustes ja vastupidavuses. Otsi midagi, mis oleks lastesõbralik ja kergesti puhastatav.

Kontrolli patju

Ka diivanipadjad võivad anda aimu sellest, kas tegemist on kvaliteetse sohvaga või on sellel rohkem potentsiaali prügimäele minekuks. Asjatundjad soovitavad leida kuldne kesktee sulgedest ning vahttäidisega patjade vahel. Suled annavad patjadele kohevust, vaht seevastu struktuuri.

Keskendu kangale

Tekstiilkattega diivanit valides tuleb kindlasti veenduda kanga omadustes ja vastupidavuses. Otsesele päikesevalgusele avatud diivani riie võib ajapikku tuhmuda, niisiis tuleb jälgida, kas kangas on naturaalsetest materjalidest või on sinna sekka ka veidi sünteetikat lisatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles