Video: katusele kogunenud lume eemaldamine lõppes totaalse kaosega (5)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Selleks, et katus talvel lume raskuse all sisse ei vajuks, tuleb seda aeg-ajalt puhastada, kui lumi sealt ise maha ei vaju. Siin on aga hea näide, mis saab siis, kui seda tööd liiga kaua edasi lükata.

Norras Lillehammeris elava pere kõrvalhoone katusele oli kogunenud tohutupaks lumekiht, kui pere selle katuse tervise huvides eemaldada otsustas. Omapärast köietehnikat kasutanud pere põhjustas oma tegevusega aga korraliku laviini ja on paras õnn, et keegi sinna alla ei jäänud.

Lumekihi eemaldamiseks viskas pere üle katuse köie, mida siis üks ühel pool, teine teisel pool kõrvalhoonet seistes vähehaaval lumekihi alumist osa pidi edasi sikutama hakati. 

Tegevuse tulemusel andis lumekiht järele ja sadas korraliku laviinina alla, mattes kõik, ka tegevust filminu, valge udu sisse. Aga, tuleb tõdeda, töö sai eeskujulikult tehtud. 

Lillehammeris sajab igal talvel viie kuu jooksul maha tohutu kogus lund. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles