Lugupeetud maiasmokk! Kui oled ekspress-vahepala otsinguil, mida ilma süümepiinadeta nautida, aga eriliselt mässata ka ei viitsi, siis on need pallid just sinu jaoks. Fantaasial võid lasta aga lennata nii kaugele, kui tahad.
Kiire magusalaks: 3 energiapalli retsepti
Kindlasti oled kuulnud energiapallidest või ka õndsusepallidest, nagu mõned neid viimasel ajal nimetavad — the bliss balls. Väikestes kuulides peitub võimas jõud, koosnedes sageli ühest kolmandikust pähklitest ja kahest kolmandikust kuivatatud puuviljadest, näiteks datlitest. Seega saad energiat ilma suhkru ja muude lisaaineteta, nii et magusaisu on vaigistatud, aga süümepiinu ka ei ole. Ning koostisosadega võid mängida nii palju, kui ise tahad — lisa matšat, pistaatsiaid, külmkuivatatud vaarikaid, espressot, kakaonibse ...
Valmis energiapallid säilivad külmkapis umbes nädala.
Põhiretsept 10 kuulile
Vaja läheb:
- 150 g kuivatatud puuvilju, nt datleid, aprikoose, viigimarju, rosinaid
- 70 g pähkleid, nt kašupähkleid e nn India pähkleid, maapähkleid, mandleid, sarapuupähkleid
- Soovi korral kookoshelbeid või kakaod veeretamiseks
Valmistamine:
Õndsusepalle on lihtne teha: blenderda erinevad kuivad koostisosad peeneks, kuni tekib tihke mass. Juhul kui lisad vedelikku, pane see tainasse pärast kuivmassi segamist. Seejärel vormi niiskete kätega väikesed kuulid ja hoia energiapalle vähemalt 30 minutit külmkapis.
Soovi korral veereta valmis kuule kookoshelvestes või kakaopulbris.
Maapähkli-šokolaadi-pall
Vaja läheb:
- 200 g ilma kivideta pehmeid datleid
- 60 g soolaseid maapähkleid
- 1 sl maapähklivõid
- 70 g päevalilleseemneid
- 30 g kakaopulbrit
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 tl kaneeli
- 2 sl tšiiaseemneid
Valmistamine:
Pane datlid, maapähklid, päevalilleseemned, kakaopulber, vanillisuhkur ja kaneel blenderisse ja sega umbes neli minutit. Seejärel sega tšiiaseemned sisse. Vormi kätega väiksed kuulid ja pane nad pooleks tunniks külmkappi.
Brownie-pallid
Vaja läheb:
- 120 g rosinaid
- 90 g kreeka pähkleid
- 40 g kaerahelbeid
- 25 g kakaod
- 20 g vedelat kookosõli
- 1 noaotsatäis soola
- 1/4 tl vanilliekstrakti (või jahvatatud vanilli)
- Soovi korral kookoshelbeid ja kakaod veeretamiseks
Valmistamine:
Kõigepealt peenesta kaerahelbed ja kreeka pähklid mikseris mõnevõrra väiksemaks. Seejärel pane ülejäänud koostisosad sisse ja sega, kuni tekib tihke mass. Vormi pallikesed ja veereta neid kas kookoshelvestes või kakaopulbris. Lõpuks pane külmkappi.
Retseptid ajakirjast Freundin