«Peame harjuma vähem liha ja kala sööma ning kokad selle tuules oma loomingus rohkem aedviljadele rõhku panema,» sõnastab Tallinnas käinud Michelini tärniga pärjatud nimekas Prantsuse kokk Frédéric Vardon kokandusmaailma järgmise suure eesmärgi.
Tellijale
Prantsuse tippkokk Tallinnas: harjuge vähem liha ja kala sööma
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurtööstuslikul loomakasvatusel pole kliima soojenemise tõttu helget tulevikku ja maailmameri on varsti kaladest tühjaks püütud. «See on reaalsus ja suur muutus, millega kokad peavad kogu maailmas lähikümnenditel toime tulema,» tõdeb Tallinnas Dom Pérignoni šampanjamaja Vintage Experience õhtusöögil koos Ore peakoka Silver Saaga süüa teinud Prantsuse kokandustipp Frédéric Vardon (51).