PROOVI KA ⟩ Vähetuntud nipp võib säästa vaipade kloppimise vaevast

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Vaipade puhastus ja hooldus on vaiba kloppimispuu puudumisel paras peavalu – õnneks on üks väärt moodus, mida saab ka tubastes tingimustes kasutada.

Vaipade korrapärane puhastamine pikendab nende kasutusiga ning algupärast väljanägemist. Iganädalane puhastamine tolmuimejaga on oluline iga vaipkatte puhul. Seda ka juhul, kui vaip otseselt must ja määrdunud ei paista. Lisaks iganädalasele tolmuimejaga puhastamisele vajavad vaibad vähemalt üks-kaks korda aastas süvapuhastust.

Mustus nimelt kinnitub peale vaiba pindmise kihi vaiba aluskihti ning kiududesse, jäädes inimsilmale esialgu märkamata. Kui aga vaiba süvapuhastust piisavalt kaua edasi lükata, võib kiududes pesitseva tolmu eemaldamine kujuneda üsna kontimurdvaks tegevuseks. Kui vaiba kloppimise võimalus puudub, tasub kasutada mitmesammulist tolmu imemise metoodit, vahendab apartmenttherapy.com.

Selleks toimi nii:

  • puhasta vaip tolmuimejaga tavapärasel viisil;
  • seejärel pööra vaip ümber ning puhasta ka vaiba pahupool;
  • pööra pool vaibast taas ümber, et eemaldada põrandale valgunud tolm ja mustus;
  • korda eelmist sammu teise poole vaibaga;
  • nüüd pööra vaip taas õiget pidi ning korda loetletud samme, kuni vaiba pööramisel enam mustust ei eritu.

Vaiba pahupoolt puhastades imab tolmuimeja osa mustusest küll endasse, ent surub samal ajal ka osa sellest välja. Vaiba mõlemat poolt vaheldumisi puhastades eemalduvad lisaks lahtisele mustusele ja tolmule kiududesse ladestunud osakesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles