Näeb välja nagu praemuna, aga pole seda sugugi. Salaained? Must sool ja kõrvits!
Retseptisoovitus: Austraalia blogija vegan praemuna, mis on blogijälgijad pöördesse ajanud
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud on otsustanud liituda sel kuul «veganuari»–väljakutsega — loobuda nii liha- kui piimatoodetest ja süüa jaanuaris vaid taimseid toite.
Üks raskemaid asju pahatihti on munast loobumine. Kui sul on sama teema, siis on käes rõõmupäevad, sest Ellie Bullenil on kaval lahendus. 25aastane austraallasest toitumisspetsialist, kes postitab meeldiva järjepidevusega taimetoiduretsepte oma blogisse, jagas enda YouTube'i kanalil «vegan praemuna» retsepti, mis nägi niivõrd ehtne välja, et pani rahva vaimustusest kilkama. Salaainetena kannavad värvi ja püsivuse eest hoolt kõrvits ja must sool (kala namak).
Vaja läheb:
Rebu
- 170 g kõrvitsat
- 1 tl pärmihelbeid
- 2 tl maisijahu
- 2 tl vett
- 2 tl oliiviõli (annab munarebukonsistentsi)
- 1/4 tl musta pipart
- näpuotsatäis Himaalaja soola
- 1/4 tl musta soola (kala namak)
Munavalge
- 1/4 tassi riisijahu
- 1/4 tassi kookospiima
- 1 tl vett
- korralik näpuotsatäis soola
Serveerimiseks
- avokaadosid
- haputainaleiba
- Vegemite-määret (soovi korral)
Valmistamine
- Keeda ja kurna tükeldatud kõrvits
- Pane munavalge koostisained eraldi kaussi ja sega.
- Blenderda keedetud kõrvits ja ülejäänud munarebuained.
- Kuumuta pann (keskmisel kuni kõrgel kuumusel), pane sellele 1 sl õli.
- Pane pannile 2 lusikatäit munavalgesegu.
- Pane kaas kümneks sekundiks peale.
- Lisa üks teelusikatäis rebusegu munavalge keskossa.
- Küpseta veel 30 sekundit, kuni ääred hakkavad krõbedaks minema.
Vt ka You Tube'i videot!