Venemaa piiritu maiustusteturu suuruseks hinnatakse ühes endise Nõukogude Liidu riikidega 250 miljonit maiasmokka. Hiiglastega nagu Krasnõi Oktjabr, Rot Front ja Babajevskii ning rahvusvaheliste kontsernidega pistab rinda sel sajandivahetusel alustanud ja ka meil esindatud maiustustetootja, perefirma Pobeda.
Tellijale
Moskva kommivabrikus külas: matemaatik ja biofüüsik valmistavad šokolaadi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommivabriku Moskva kontoris räägib perefirma loomisest selle omanik, biofüüsiku haridusega Vitali Muravjov: «Üheksakümnendate aastate keskel algas kõik kaubandusest, mäletatavasti valitses defitsiit. Hakkasime šokolaadiga kauplema. See oli tüüpiline üheksakümnendate alguse lugu, kus haridus on üks, tegevusala aga hoopis teine.»
Tema matemaatika-füüsikaharidusega abikaasa Olga Muravjova, kes juhatab nende Moskvast sadakond kilomeetrit eemal asuvat Jegorjevski magusatehast, tunnistab, et talle on šokolaad alati maitsenud ja ta on unistanud magusavalmistajaks saamisest. Oli tavaline, et ülikooli stipendiumi eest ostis ta 20 šokolaaditahvlit, millest pooled kohe ära sõi.