Elamispindade hinnad tegid uue ajaloolise rekordi

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida stabiilsem on majanduskeskkond, seda paremas seisukorras kortereid soetatakse.
Mida stabiilsem on majanduskeskkond, seda paremas seisukorras kortereid soetatakse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti suuremate linnade korterite ruutmeetrihinda seirav Pindi Indeks tegi uue ajaloolise rekordi, tõustes detsembris 8,5 protsendi võrra 1523 eurole ruutmeetri kohta.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Soomani sõnul on kinnisvaratehingute kallinemine eelkõige märk tarbijate eelistuste muutumisest. 

«Mida stabiilsem on majanduskeskkond, seda paremas seisukorras, uuemaid ja seeläbi ka kallimaid kortereid soetatakse,» nentis ta.

Novembris oli Pindi Indeks korrigeeritud andmetel veel 1404 eurot ruutmeetri kohta. Kui möödunud aasta novembris tehti indeksilinnades 1323 korteriomandi tehingut, siis detsembris oli tehingute arv 1177. Ülemöödunud aasta detsembris oli tehingute arv 1442.

Võrreldes varasema hinnatipuga detsembris 2017 on indeks 0,1 protsenti kõrgem. Võrreldes aga viimaste aastate madalaima punktiga juulis 2009. aastal, on Pindi Indeks 144 protsendi võrra kõrgemal.

Pindi Kinnisvara koostatud hinnaindeks võtab arvesse kõigis maakonnakeskustes, lisaks Kohtla-Järve ning Narva linnas tehtud korteriomandite ostu-müügitehingute kaalutud keskmise ruutmeetrihinna. Tegemist on väärtusega, mis hõlmab üle 800 000 elaniku eluaset läbi enam kui kümne aastase ajaloo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles