Talv toob koduomanikele ning korteriühistutele hulga lisakohustusi

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikad.
Jääpurikad. Foto: Pexels / CC0 Licence

Talvine aeg toob kaasa sagedased kahjud kodudes, kus muresid põhjustavad nii veetorud, hooldamata korstnad kui ka libedad teed ning hirmuäratavad jääpurikad.

Talvisel kõrghooajal ei maksa kodu hoolduselt ning majaesise korrashoiult kokku hoida. Libedus teedel ning räästast rippuvad jääpurikad võivad seada ohtu nii majaelanike kui möödakäijate elu. 

Hooldamata teed ja jääpurikad

Libedus teedel võib kaasa tuua luumurde ja rebendeid ning seda eeskätt eakamate inimeste seas. Libeda trepi ja hooldamata majaesise tee eest vastutab aga maa omanik isiklikult ning kannatanul on õigus kahju hüvitamisele. IIZI kodukindlustuse tootejuhi Gertu Karbuse sõnul tasub korteriühistutel kindlasti mõelda laiema kattega vastutuskindlustuse peale, mis on abiks erinevate kahjujuhtumite korral.

Külmunud veetorud

Külm paneb tihti torud jäätuma, tingides torude lõhkemise ning taevasse kõrguvad remondikulud. Kui aga torud on juba külmunud, tuleb esmalt kontrollida peakraani ja vesi vajadusel kinni keerata. «Ära hakka torusid üles soojendama puhuri või fööniga, sest see võib tekitada lisakahju,» soovitas Karbus. Torude sulatamise tasuks pigem jätta oma ala asjatundjatele. 

Hooldatud küttekolded

Korstnaid tuleb regulaarselt puhastada. Niiviisi hoitakse ära edasised probleemid ning võimalikud tulekahjud. Korstnapühkija peab sealjuures väljastama vastava korstnapühkimise akti, mille olemasolu nõuab ka seadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles