Nõude eelloputamine on kaasaegsete nõudepesumasinate puhul väga rumal viga

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: flickr.com

Esimeste nõudepesumasinate kasutuselevõtu aegadest on jäänud püsima müüt, et nõusid on vaja enne pesu loputada. Tänasel päeval ei anna see pesule aga midagi juurde, pigem hoopis rikub tulemust.

Miks nii? Põhjuseid on kaks, vahendab portaal House Beautiful.

Esiteks on üsna tõenäoline, et toidujäätmed nõudel toimivad omal moel abrasiivse vahendina, mis tähendab, et kui vesi hakkab toiduosakesi masinas ringi keerutama, nühivad need lahti näiteks kuivanud mustust. 

Teiseks põhjuseks on aga kaasaegsete masinate isiklik mõtlemisvõime. Nimelt on need varustatud suure hulga sensoritega nagu kaasaegsed pesumasinad ja kuivatidki. Sensorite abil saab nõudepesumasin infot, kas nõud on puhtad või vajavad veel pesu. 

Kui nõud enne masinasse panekut ära loputada, võib masin saada eksklikult infot, et tegu on üldse puhaste nõudega ja pesutsükli ebapiisavalt lühikeseks jätta. 

Seepärast tuleb nõudelt eemaldada vaid suured toidujäätmed: see tähendab, et pooleldi söödud kartulit ja kanakonte mõistagi masinasse ei pane. Kuid nõude eelnev loputamine voolava vee all ei ole kuidagi vajalik ega otstarbekas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles