Hea põhjus, miks ei tasu järgmine päev alustavat ehitustöölist usaldada

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme alustav ehitustööline ei pruugi kõige professionaalsemate killast olla.
Homme alustav ehitustööline ei pruugi kõige professionaalsemate killast olla. Foto: Phovoir/ScanPix

Ehituseksperdid keelitavad inimesi sõlmimast lepingut töölistega, kes on jalamaid või kas või homne päev valmis tööle asuma. 

Ülekuumenenud kinnisvaraturg on suureks murelapseks üle kogu maailma. Kerkivad ruutmeetrihinnad, kisendav tööjõupuudus ning ehituskvaliteedi langus on ülemaailmseteks sõlmprobleemideks, millest on paraku ka kõige parema tahtmise korral raske lahti harutada.

Tänases turusituatsioonis ei maksa seega sinisilmselt ehitajate ning arendajate lubadusi uskuda. Headel ehitajatel on ilmselt töögraafik mitu kuud ette broneeritud ning neil, kes enda sõnutsi saavad sisuliselt juba enne homset alustada, puuduvad nähtavasti vajalikud erialased oskused või on nende ettevalmistus ebapiisav, vahendab dailymail.co.uk. 

Suurbritannia Ehitusmeistrite Föderatsiooni (Federation of Master Builders) esindaja Brian Berry sõnul peaksid koduomanike häirekellad kohemaid pasundama hakkama, kui kuulevad, et ehitusbrigaad või -tööline on võimeline töödega juba uuest nädalast algust tegema.

«Kui te soovite oma kodu jõuluks korda saada, tasub vastavate spetsialistidega juba maikuus vaikselt tutvust teha,» ütles ta väljaandele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles