Fotod: ema ja isa ehitasid oma lastele väga haruldase raamaturiiuli

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook

Hakkajad ema ja isa võtsid kätte ja ehitasid oma laste tuppa üsna haruldase raamaturiiuli.

Jess ja Sinclair Breen soovisid väga pääseda ühte Austraalia isetegemissaatesse, kuid selle eelduseks oli luua esmalt midagi oma kätega. Paar otsustas, et nemad teevad laste tuppa põneva raamaturiiuli. Kui nad selle oma Facebooki-lehele postitasid, sai tehtud tööst kiiresti internetisensatsioon, vahendab House Beautiful. 

Foto: Facebook

Nende kavandatud raamaturiiul on lahe geomeetriline kujund, mis koosneb paljudest eraldiseisvatest kastidest. Lahendus sündis paari disainerist sõbra abiga, selle ehitamisele kulus vähem kui üks päev ja maksma läks see umbkaudi 700 Austraalia dollarit.

Riiuli idee tuli Jessil, kes nägi sarnast lahendust Pinterestis. Enda laste riiuli puhul muutsid nad nii mõndagi, nii et päris kopeerimisega tegemist ei ole. 

«Kes iganes enda koju midagi sarnast plaanib teha, neil soovitan väga põhjalikult kastide paigutus enne paberil paika panna, millimeetri pealt. Kuna tegemist on päris keeruka kujundiga, võib väike eksimus mõõtudes töö teostamise võimatuks muuta,» räägib Jess.

Samuti tuleb veenduda, et sein, mille külge kastid paigaldatakse, ikka raamatute ja riiulite raskust kannataks - näiteks Jess ja tema abikaasa tugevdasid olemasolevat seina eelnevalt. 

Riiul on pere kodus väga populaarne ja väga sagedas kasutuses. Pere noorimad, Jack ja Ollie, saavad sealt väga mugavalt ise raamatuid kätte - nendele mõeldud on paigutatud alumistesse kastidesse. 

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles