Inimesed teevad kolides tihtipeale ühe väga jämeda eksisammu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Asjatundjad soovitavad kolides käised käärimata jätta ning lasta uuel elamispinnal ja selle võimalustel esmalt veidi settida.

Kodu vahetades on inimesed ikka äksi ja optimismi täis. Inimest tabanud rõõm tahab tihtipeale ennastunustavalt rinnust välja tormata ning värsked koduomanikud teevad eneselegi märkamata liialt tormakaid otsuseid, eesotsas seinte üle võõpamisega. 

Torontost pärit sisekujundaja Judith Taylori sõnul peaks see aga olema viimane asi, mida sissekolimise järel teha, vahendab apartmenttherapy.com.

«Seinavärve leidub ju tuhandetes toonides, mida omakorda leidub tuhandetes erinevates alatoonides ja varjundites. Erinevad toonid paistavad ka erinevates majapidamistes erisugused. Valgusallikad ning avatus päevavalgusele on kodudes erinev, mistõttu ei pruugi ühes majapidamises toimiv lahendus teises majapidamises pooltki nii silmapaistev olla,» ütles ta.

Taylori sõnul võiksid inimesed kolimise ajal natukeseks aja maha võtta ning kaaluda seinte ülevärvimist alles siis, kui inimene ja tema seitse asja end lõplikult sisse seadnud on. Sisustatud kodu, ühes nipsasjakeste ja mööblitükkidega, on sisekujundaja sõnul seinte värvimisel oluliselt parem suunanäitaja kui pooltühi elamispind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles