Maakler: ärge raisake müüjate aega

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viga, mida ükski koduotsija teha ei tohiks.
Viga, mida ükski koduotsija teha ei tohiks. Foto: Pexels / CC0 Licence

Arco Vara maakler Sandra Alliksaar paneb inimestele südamele – meelemuutuse korral andke sellest ka teistele teada.

Maaklerid ja koduomanikud näevad ränka vaeva, et oma kodu huviliste jaoks valmis seada. Teinekord ollakse lausa pool ööd üleval, et luua oma kodus kord ja harmoonia. Keda aga ei ole, on kauaoodatud huvilised. Kas siis leitakse endale teine sobiv kodu või kaob huvi sootuks. 

«Iga kord, kui ma lähen kinnisvara näitama huvilistele, kellega olen kokku leppinud just neile kõige sobivama aja, siis teavitan sellest omanikke, et olge valmis. Juhendan neid, et mismoodi nad peaksid valmistuma ja mille pärast nad ei peaks üldse muretsema. Omanikud tihti võtavad peale tööd selle aja, et järgmiseks päevaks kõik ideaalseks teha ja koristavad ning puhastavad poole ööni asju, mida tegelikult isegi poleks vaja teha aga nad teevad seda enda hingerahu jaoks,» seletas Alliksaar.

Müüjatel on niigi raske võõraid oma kodudes tervitada, ilmumata jätnud huvilised ei tee asjaolusid sugugi paremaks. Alliksaar paneb inimestele südamele, et nood plaanide muutumise korral kindlasti ka kõiki osapooli teavitaksid. See säästab hulga emotsioone, aega ja ka südamevalu.

«Tihti oleneb omanikest, kui palju nad ette valmistavad aga mul on mitmeid kliente, kes teevad näiteks pirukaid huvilise tulekuks ja tõesti näevad vaeva. Mul on nii kahju vaadata, et kui sellised pingutused piltlikult öeldes vastu taevast lendavad ja mul on nii raske öelda müüjale, et kõik sõna otseses mõttes raiskasid oma aega. Mul ei ole enda ajast üldse nii kahju kui oma armsate müüjate ajast,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles