![Artikli foto](http://f12.pmo.ee/hI8-43fbH95G1nsPFZZLLNikVYw=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2019/01/25/11742204t1h3d75.jpg)
Maailma suurimat šokolaadifestivali «Salon du Chocolat» peetakse Prantsusmaal Pariisis sügise lõpus, kuid 23. kuni 29. jaanuarini toimub samanimeline üritus ka Jaapanis.
Maailma suurimat šokolaadifestivali «Salon du Chocolat» peetakse Prantsusmaal Pariisis sügise lõpus, kuid 23. kuni 29. jaanuarini toimub samanimeline üritus ka Jaapanis.
Väidetavasti on jaapanlased iga aastaga üha suuremas šokolaadisõltuvuses ja nii müüdigi tänavusel festivalil Tokyos Shinjuku NS Buildingus iga tunni jooksul vaid piiratud koguses pileteid, et inimvoolu kontrolli all hoida, kirjutab Soranews24. Ajapiirangut küll polnud, see tähendab tempo pärast ei pidanud muretsema, küll aga meeletu rahvamassi pärast, mis ümbritses pikkade järjekordadena enamikku šokolaadilettidest.
Üks tõmbenumbreid kõigi peenelt voolitud maiuspalade vahel oli pigem robustse väljanägemisega Chocodog. Viimane pole pärit sugugi Jaapanist, vaid on hoopis kahe taanlase koostöövili. John’s Hotdog Deli ja šokolaadimeister Friis-Holm pistsid hotdogisaia vahele tavalise Taani viineri, lisasid sellele Friis-Holmi šokolaaditükid ning garneerisid kahe erikastmega: šokolaadi-tšilli- ja kakao-sinepi-kastmega.
Soranews24 reporteri hinnangul olid mõlemad maitsed eraldi võttes küll suurepärased, ent samal ajal peeti tema maitsepungadel korralikku lahingut magusa ja kreemise šokolaadi ning vürtsika ja terava tšilli ja sinepi vahel. Lõpptulemusena ülemäärasesse vaimustusse ta taanlaste ideest ei sattunud, kuid igal juhul oli asi väärt proovimist.