Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kevad on õhus: Hiina gurmee-meistriteosed juhatavad uusaasta sisse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Peng Hua / ZUMAPRESS.com

Hiina uusaasta koputab juba uksele! Selle auks korraldatud 17. kevadfestivali messil Hiina loodeosas Shaanxi provintsis pakuti vaatajaile vaimustavat pidusööki. 

Mida tähendab uusaasta Hiina moodi? Igatahes palju enamat kui vaid lõvitantsu ja tulevärki, ehkki need kaks on  traditsioonilise uusaasta puhul asendamatud ja vast kõige meeldejäävamad. Hiinlastele on uusaasta sama, mis läänemaailmale jõulud, ning selle tähistamiseks ollakse perega koos ja muidugi jagatakse ka kinke. Eelkõige lastakse aga toidul hea maitsta, kirjutab Tripsavvy.  

Sea-aasta algab ametlikult  küll 5. veebruaril, kuid suur pidu ja pillerkaar läks lahti juba 21. jaanuaril ning kestab veel märtsini. Uusaastaeelset «kevadfestivali» on Hiinas peetud juba sajandeid.  Nii kodu- kui välismaiste toidusõprade meeleheaks korraldati gastronoomiaajaloo ühe vanima ja rikkalikema köögiga Shaanxi provintsis mess, mille taiestest esitame isuäratava pildivaliku allpool.  

Artikli foto
Foto: Peng Hua / ZUMAPRESS.com
Artikli foto
Foto: Peng Hua / ZUMAPRESS.com
Artikli foto
Foto: Peng Hua / ZUMAPRESS.com
Artikli foto
Foto: Peng Hua / ZUMAPRESS.com
Artikli foto
Foto: Peng Hua / ZUMAPRESS.com
Artikli foto
Foto: Peng Hua / ZUMAPRESS.com
Artikli foto
Foto: Peng Hua / ZUMAPRESS.com
Tagasi üles