Külmutatud koostisainetest toidu valmistamine võib kas väga hästi õnnestuda või täielikult läbi kukkuda. Hea näide sellest on sügavkülmutatud krevetid, mida ei ole võimalik näiteks mikrolaineahjus üles sulatada.
Kaks võimalust, kuidas külmutatud krevette üles sulatada
Neil, kes oskavad oma toidukordi ette planeerida, on lihtne krevetid ööks sügavkülmikust välja võtta ja panna külmkappi, kus need söögivalmistamise ajaks kenasti üles sulavad, kirjutab Mashed.
Kehvemal ajaplaneerijal tuleb kiiresti tegutseda ja külmutatud krevetid pakendist välja võtta. Seejärel tuleks krevetid panna kaussi ja tõsta kraanikaussi ühtlase külma veejoa alla. Ringlev vesi sulatab krevetid üles umbes 15 minutiga.
Kuna krevetid küpsevad väga kiiresti ja lähevad üleküpsemisel kummiseks, on väga oluline, et need oleks enne toiduvalmistamist ühtlaselt ja läbini üles sulanud.
Värsked krevetid võid kodus ise sügavkülmikusse panna, kuid mis on kord üles sulanud, ei tohiks enam sügavkülmikusse sattuda. See rikuks kogu roa ja krevetid väärivad paremat kohtlemist.