Toataimede valimisel tehakse sageli kahetsusväärne viga

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kodu sisustuse juurde kuuluvad viimasel ajal tänuväärselt tihti lahutamatu osana ka mitmesugused toalilled. Paraku teevad inimesed taimi valides ühe kahetsusväärse vea.

Koos muutuvate sisekujundustrendidega muutuvad ka taimed, mis parasjagu moes on. Trendidega kaasas käia armastavad kodusisustajad soetavad sageli endale ka taimi vastavalt hetkel valitsevatele moesuundadele ja teevad seeläbi kahetsusväärse vea: mitte iga moetaim ei sobi igasse kodusse, vahendab The Spruce.

Selleks, et leida enda koju sobivad taimed, tuleks trendide asemel silmas pidada hoopis seda, millised on näiteks valgus- ja õhuniiskuse tingimused sinu kodus. Vaata välja, kuhu sa lilled paigutada soovid ja kuidas need kohad valgustatud on: kas saavad lauspäikest, hommikust või pärastlõunast päikest? Või ei paista päike sinna üldse?

Samuti süvene, milline on õhk sinu kodus: kui ruumid on niiskemapoolsed, võid valida kas troopilisi taimi või taimi, mis aitavad õhuniiskust reguleerida.  Värskelt remonditud ja sisustatud kodusse võiksid valida taimi, mis aitavad õhku puhastada kahjulikest kemikaalidest. 

Ja viimaks: mõistlik on taimi valida isikliku eelistuse, mitte moesuuna järgi. Kui taim on moes, aga ei tundu sulle endale ilus, ei maksa seda ka oma koju soetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles