Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kiire retseptiidee : soojendav ühepajaroog kikerhernestega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Daniel Reiter / PantherMedia / Daniel Reiter

Kui ka sinu jaoks on pärast tööd kokkamine veel kõige suurem jõupingutus — valmistoitu ei taha ju ka pakkuda —, siis proovi seda kiiret ja lihtsat retsepti. See soojendab sisemiselt, tugevdab tervist ja teeb ka muidu õnnelikuks. 

Mõnus pajaroog kikehernestega

(4 inimesele)

Vaja läheb: 

  • 2 šalottsibulat
  • 10 g ingverit
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 tl paprikapulbrit, 1 tl vürtsköömnet, ja 1 tl kurkumit
  • 2 spl oliiviõli
  • 1/2 l köögiviljapuljongit
  • 200 g punaseid läätsi
  • 100 g shiitake-seeni 
  • 300 g porgandeid
  • 1 väike purk kikerherneid 
  • 3 spl peterselli, 3 spl münti ja 3 spl tilli 
  • 200 g kreeka jogurtit 

Valmistamine

Haki šalottsibulad, ingver ja küüslauk peeneks ja kuumuta neid õlis. Lisa neile paprika, vürtsköömen, kurkum ja läätsed ning kuumuta veel veidi. Seejärel vala peale köögiviljapuljong ja keeda vaiksel tulel 5 minutit. Samal ajal haki peenikesteks ribadeks seened ja porgandid, siis lisa nad supile koos kikerhernestega ja lase veel vaiksel tulel 5 kuni 10 minutit keeda. Lisa roale pool ürdikogusest.  

Sega jogurt vähekese supiga ja lisa see pajarooga.

Maitsesta veelkord ja kaunista ülejäänud maitsetaimedega.

(Allikas: Freundin) 

Tagasi üles