Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Maapähklivõi säilitamiseks on üks väga oluline nipp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Maapähklivõi.
Maapähklivõi. Foto: Jiri Hera / PantherMedia / Scanpix

Maapähklivõi on väga mitmekülgne ja maitsev määre, mida saab panna võileibadele ning ka mujale söögi sisse.

Kui maapähklivõi on kodus mõnda aega seisnud, tekib selle peale õlikiht, mis just sööma ei ahvatle. Selle vältimiseks tuleb hoida purki tagurpidi, õpetab Delish.

Kui õli tõuseb üles, vajub pähklimass allpool kõvaks känkraks ja seda peab tükk aega segama enne, kui segu muutub jälle ühtlaseks ja purgist midagi kätte saab. Kui purk on keeratud tagurpidi, jaguneb õli ühtlasemalt ja ei kogune pähklivõi peale. Proovi ära!

Tagasi üles