Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptiidee: Hiina kevadrullid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Charlotte Lake / PantherMedia / Charlotte Lake

Hiina uusaasta tähendab ka uue aasta kevadet ja seetõttu nimetatakse seda ühtlasi kevadfestivaliks. Täidetud kevadrullid ongi ehtne uue aasta eelroog, mis näevad oma kuldses ja krõbedas pakendis välja kui õnnetoovad kullakangid. 

Vaja läheb

  • 200 g pardirinnafileed
  • 150 g porrulauku
  • 150 g porgandeid
  • 150 g suvikõrvitsat
  • 2 küüslauguküünt
  • 20 g värsket ingevrit
  • 10 spl maapähkliõli
  • pipart
  • 1 spl sojakastet
  • 1 muna
  • 6 kevadrullitaina lehte (20x20 cm)

Valmistamine

Täidise jaoks lõika 200 g ilma nahata pardirinnafileed õhukesteks ribadeks. Haki porrulauk, porgandid ja suvikõrvits peenikesteks ribadeks. 

Koori küüslauguküüned ja 20 g värsket ingverit ning haki peeneks. Kuumuta 2 spl maapähkliõli pannil ja prae selles pardirinnafileed tublisti mõlemalt poolt. 

Lisa juurvili ja auruta umbes 4-5 minutit kuni pehmenemiseni. Minut enne lõppu lisa ingver ja küüslauk ning vürtsita pipra ja sojakastmega. 

Seejärel vahusta kausis muna.  

Aseta 6 kevadrullitainalehte üksteise kõrvale. Pintselda tainaääred munaga ja pane igale lehele 3-4 supilusikatäit täidist peale. Tõsta kõrvalasuvad ääred üle täidise, pintselda munaga ja rulli kõik kokku. 

Kuumuta pannis 8 spl maapähkliõli ja prae selles kevadrullid umbes 4-5 minutit kõigilt külgedelt kuldpruuniks.  

Selle juurde sobib Aasia vinegrett. 

Allikas: essen & trinken

Tagasi üles