Saku korterite hinnad kasvasid mullu Tallinnast neli korda kiiremini

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku valla korterite hinnad tõusid aastaga 20 protsenti.
Saku valla korterite hinnad tõusid aastaga 20 protsenti. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Sakus maksis 2018. aastal korteri ruutmeeter keskmiselt 1367 eurot, mis on ligi 20 protsenti rohkem kui aasta varem.

1Partner Kinnisvara konsultant Anne Pajose sõnul on Saku kinnisvaraturg Tallinna ja teiste lähivaldadega võrreldes eripärane.

«Saku korterite hinnad kasvasid mullu Tallinnast neli korda kiiremini. Kui Tallinnas tehakse kõige rohkem tehinguid väiksemate kahetoalistega, siis Sakus suurte, enam kui 70-ruutmeetriste korteritega. Seda põhiliselt seetõttu, et Sakusse kolivad peamiselt pered, kes tahavadki Tallinnast välja ja suuremale pinnale saada. Suure nõudluse tõttu tõusid ka just selliste Saku perekorterite hinnad viimase aastaga tervelt 31 protsenti,» rääkis Pajos.

Korteritehingute arvu poolest paistis Sakus mullu silma Kasemetsa küla, kus tehti viiendik kogu valla möödunud aasta korteritehingutest. Samuti tehti erakordselt palju tehinguid Männiku ja Saustinõmme külades.

«Saku kinnisvaraturg on viimaste aastatega hüppeliselt kasvanud. Mullu tehti 50 protsenti rohkem tehinguid kui viis aastat tagasi,» kommenteeris Pajos ja lisas, et valla kalleim korter müüdi 226 000 euro eest.

Kui korteritehingute arv jäi mullu 2017. aastaga samale tasemele, siis eramutehingute arv langes 27 protsenti. Saku odavaim eramu müüdi 4000 ning kalleim 380 000 euroga. Odavaim elamumaa krunt vallas läks kaubaks 13 500 ning kalleim 90 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles