Väga omapärane uus lahendus võimaldab umbrohutõrjet kemikaale kasutamata (2)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võililled.
Võililled. Foto: Caro / Sven Hoffmann / Caro / Scanpix

Kevad läheneb ja päevakorrale kerkib taaskord taimemürkide ülekasutamine. Nüüd pakutakse keskkonnast hoolivale aiasõbrale aga väga põnevat uuenduslikku lahendust: umbrohu hävitamist kuumutamise teel.

Tegemist on tehnoloogiaga, mille puhul kasutatakse umbrohutõrjeks leegiheitjat. Samas ei ole selle eesmärgiks umbrohutaime ära põletada, vaid lihtsalt piisavalt pika aja vältel kuumutada, selgitab ettevõtte Flame Engineering Inc esindaja ettevõtte kodulehel. See peaks kahjustama taime rakuehitust ja ajapikku taime hävitama. 

Kuumutamiseks sobivad taimed, mis on 3-10 sentimeetrit pikad. Hävitada saab ka pikemaid taimi, aga siis tuleb arvestada, et vaja läheb mitmekordset kuumutamisprotsessi.

Esialgu ei märka tõrje järgselt mingeid erilisi muutusi ja see ongi normaalne. Kuid kuna rikutud rakustruktuur ei võimalda taimel jätkata eluks vajalikku fotosünteesimist, hukkub see tasapisi. Tootja lubab, et hävineb ka taime juur.

Ettevõte toodab nii põllumajanduslikuks kui ka hobiaednikule kasutamiseks mõeldud vahendeid. Leidub kõike alates traktoritele mõeldud seadmetest kuni pisikeste kaasaskantavate ja ratastel leegiheitjateni. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles