Tõhus kavalus, mis teeb lumekoristamise iga ilmaga lihtsaks tööks (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Lumekoristamine võib olla väga tüütu ülesanne, kui pead seda päevast päeva kuude kaupa tegema, tahad või ei. Õnneks muudab üks nipp selle töö oluliselt lihtsamaks.

Kuna praegu kipub ilm pidevalt nulliringi ja sulale, muutub lumi raskeks, hakkab hästi kokku, pakub palju rõõmu küll lastele, aga mitte lumekoristajale. Nimelt jääb sulalumi väga kergesti labida külge kinni ja muudab koristamistöö oluliselt tüütumaks ning pikemaks, sest pidevalt on vaja labidat tühjaks koputada.

Selle vastu leiab aga rohtu: väga hästi aitab labida sisseõlitamine või -vahatamine. Selleks sobib täiesti tavaline toiduõli või -rasv, aga ka näiteks kookosõli, kui keegi seda raisata raatsib. Samuti küünlarasv, põranda- või autovaha või muu taoline vahend.

Õlitatud või vahatatud labida külge lumi nii kergesti ei hakka. Vahatamine on õlitamisest parem, sest vaha püsib labida peal paremini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles