Pole paremat aega juurviljade söömiseks kui talv. Selles püreesupis, mille valmimiseks kulub keskeltläbi 20 minutit, on punane peet aukohal.
Kiire retseptiidee: kreemjas peedisupp
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 1 õun
- 400 g punast peeti (keedetud)
- 1 sibul
- 1/2 spl oliiviõli
- 800 ml köögiviljapuljongit
- 2 spl mandlilaaste
- pool sidrunit
- 2 spl hapukoort
- soola
- värskelt jahvatatud pipart
- riivitud muskaatpähklit
Valmistamine
1. Koori õunad ja eemalda südamikud. Tükelda õun ja punane peet väikesteks tükkideks. Koori ja haki sibul. Kuumuta õli ning lisa õuna-, peedi- ja sibulatükid. Vala juurde köögiviljapuljong ja keeda umbes 10 minutit.
2. Rösti mandlilaastud pannil. Pressi sidrunimahl. Püreesta supp ja sega õrnalt sisse koor. Maitsesta soola, pipra, muskaatpähkli ja sidrunimahlaga. Puista röstitud mandlid üle supi.
Allikas: Vital