Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kiire retseptiidee: kreemjas peedisupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Alena Dvorakova / PantherMedia / Alena Dvorakova

Pole paremat aega juurviljade söömiseks kui talv. Selles püreesupis, mille valmimiseks kulub keskeltläbi 20 minutit, on punane peet aukohal. 

Vaja läheb: 

  • 1 õun
  • 400 g punast peeti (keedetud)
  • 1 sibul
  • 1/2 spl oliiviõli
  • 800 ml köögiviljapuljongit
  • 2 spl mandlilaaste
  • pool sidrunit
  • 2 spl hapukoort
  • soola
  • värskelt jahvatatud pipart
  • riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

1. Koori õunad ja eemalda südamikud. Tükelda õun ja punane peet väikesteks tükkideks. Koori ja haki sibul. Kuumuta õli ning lisa õuna-, peedi- ja sibulatükid. Vala juurde köögiviljapuljong  ja keeda umbes 10 minutit.

 2. Rösti mandlilaastud pannil. Pressi sidrunimahl. Püreesta supp ja sega õrnalt sisse koor. Maitsesta soola, pipra, muskaatpähkli ja sidrunimahlaga. Puista röstitud mandlid üle supi. 

Allikas: Vital

Tagasi üles