Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lihtne retseptiidee Peipsimaalt: hapukapsakeerud hallitusjuustu ja soolapähklitega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Ülle Jukk

Selle piduliku ja isuäratava retsepti autor on Triinu Arm, kes toodab koos vennaga Peipsimaal Iisakus toorpiimast hõrke käsitöö hallitusjuuste.   

Alutaguse juustutootjad kuuluvad ühendusse Peipsi Toit Võrgustik ning teevad ainsana Eestis peale sini- ja valgehallitusjuustu ka sini-valgehallitusjuustu.  

Triinu Arm ütleb, et hapukapsakeerud hallitusjuustu ja soolapähklitega tunduvad esmapilgul retsepti vaadates võimatu kooslusena, kuid «tegelikult on need lihtsad, ent maitsvad ampsud, mis jõudsid isegi Eesti Vabariigi 100. aastapäeva presidendi vastuvõtu eelkonkursile.» 

Vaja läheb: 

  • 500 g pärmi-lehttainast  
  • 400 g toorest hapukapsast       
  • 100 g riivitud valgehallitusjuustu        
  • 100 g riivitud sini-valgehallitusjuustu
  • 1 kimbuke värsket peterselli              
  • 1 muna
  • 50 g soolatud maapähkleid

Valmistamine

Rulli sulatatud tainas laual lahti. Pressi käte vahel hapukapsast mahl välja ja laota kapsas tainale. Pudista peale riivitud hallitusjuustud. Puista peale soolatud maapähklid ning hakitud petersell.

Rulli tainas tihedalt kokku ja lõika viiludeks. Tõsta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Pintselda pirukaid lahtiklopitud munaga.

Küpseta eelsoojendatud ahjus 210 kraadi juures 10-15 minutit.   

Tagasi üles