Fotod: Eesti naine tegi kodus ise valmis disainimaailma hitt-teose

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastetuba.
Lastetuba. Foto: Shutterstock

Juba mitu head aastat on disainimaailma üks ihaldatud esemeid olnud sulgedest valmistatud lamp. Üks Eesti naine tegi selle kodus ise valmis.

Sulgedest lampe toodavad paljud ja nende hinnad on reeglina krõbedad. Sulelampidest on saanud ihaldusväärsed sisekujunduselemendid, mis annavad toale iseloomu. Vastupidiselt väga levinud eksiarvamusele ei ole nende puhastamine keeruline. 

Niisiis otsustaski Kairi Väin selle ilusa valgusti ise valmis meisterdada. Mingit juhist tal ei olnud, selle, kuidas lamp valmis teha, leiutas ta ise ja suures osas töö käigus. «Alguses môtlesin, et panen ükshaaval need suled, aga see oli päris aeganõudev ja siis ostsin valge paela, kleepsin kuskil 15cm ulatuses sulgi külge ja siis liimisin lambile,» räägib ta.

Foto: Kairi Väin

Samuti selgus alles töö käigus, kummast otsast ja mis pidi suled kleepida - oli vaja niiöelda maastikul näha, mismoodi tulemus kõigi kenam jääb. 

Kui kaua lambi valmistamiseks aega kulus, Kairi öelda ei oska. Tegutseda tuli kahe lapse ja kasside kõrvalt ajal, mil kogu seltskond magas, sest nad kippusid tegutsemist mõnevõrra takistama. «Koos nendega korjasin enamiku ajast sulgi mööda tuba,» räägib Kairi ise. 

Ta usub, et kui järjest teha, peaks lambi valmis saama siiski üsna kiiresti, umbes nelja tunniga. «Oleneb samas ka lambitooriku suurusest. Kõige keerukam osa oli liimipüstoli kasutamine nii, et kui proovisid sulerida lambile kleepida, et näppe tulikuuma liimiga ära ei kõrveta. Aga tegelikult väga lihtne tegemine,» ütleb ta kokkuvõttes. 

Foto: Kairi Väin

Nii et miks mitte nädalavahetusel üks sulelamp meisterdada?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles