Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vürtsikas retseptiidee: köögiviljakarri praetud baklažaaniga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Punsayaporn Thaveekul / PantherMedia / Punsayaporn Thaveekul

Karrid on kulinaarses plaanis ühepajatoit ja lasevad lõputult toorainetega mängida. Tee kas liha, kala või köögiviljaga — karridel on alati suur oht saada rahva lemmikuks. 

Baklažaan ehk pommu on tervisele väga kasulik, eriti reuma, ishiase ja neeruvaevuste puhul. Lisaks soodustab ta seedimist.

Toores pommu koosneb peaasjalikult veest ja on seetõttu üsna kalorivaene. Sageli on pärast valmistamist lugu just vastupidine: see vili on kuulus selle poolest, kui palju rasva suudab ta endasse võtta. Seega tuleks end rasvade ja õlidega baklažaani valmistamisel tagasi hoida, kirjutab Gesundheit.  

Köögiviljakarri praetud baklažaaniga

Antud rohelise karripasta ja kookospiima seltskond muudab roa meeldivalt  teravaks ja pikantseks, kirjutab Freundin. Valmimiseks kulub umbes 30 minutit.

Kogus on mõeldud neljale inimesele.

Vaja läheb: 

  • 2 spl päevalilleõli
  • 200 g neljastatud baklažaani 
  • 2 spl rohelist karripastat
  • 250 g erinevat rohelist köögivilja (nt rohelist sparglit, spinatit, herneid ja ube)
  • 400 ml kookospiima
  • 1 tl kalakastet
  • 1-2 laimi mahla
  • kaunistamiseks: 2 spl röstitud kookosehelbeid, 1 punane tšilli peenikeste ribadena), koriandrilehekesi

Valmistamine

Kuumuta õli pannil ja prae selles baklažaane, neid pidevalt segades. 

Lisa roheline karripasta ja kuumuta lühidalt. Pane juurde ülejäänud köögivili ja prae veel neli minutit. 

Lisa kookospiim, lase kõik keema tõusta ja seejärel kuus minutit vaiksel tulel keeda. Seejärel maitsesta kalakastme ja laimimahlaga. 

Garneeri kookosehelveste, tšilli ja koriandrilehtedega. 

Tagasi üles