Maakler: allahindlus kinnisvaraturul ei pruugi näidata arendaja lahkust (2)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara.
Kinnisvara. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kauplemisruum kinnisvaraturul oleneb suuresti arendajast, sealjuures ei pruugi suurem allahindlus kõige otstarbekamaks lahenduseks kujuneda.

Arco Vara vanemmaakler Janika Tootsi sõnul leidub Eestis arendajaid seinast-seina. Täpselt nii palju kui on turul tegutsevaid arendajaid, on tema sõnul ka erinevaid müüginippe ja taktikaid, millest ei pruugi esmapilgul läbi nähagi.

«Üks kinnisvaraarendaja tuleb turule tootega, mille hinna sisse on arvestatud ka kauplemisruum. Kui korteri hinnale on 5000 eurot «õhku» juurde arvestatud, võimaldab arendaja klientidele kergesti selle summa ulatuses allahindlust. Näiliselt on tegu lahke arendajaga, tegelikult maksavad need kliendid, kes hinda alla ei kauple, turuhinnast pisut kõrgemat hinda,» toob Toots näite.

Teine arendaja paiskab aga näiteks oma müüdava objekti õiglase hinnaga turule, jättes kliendile selle võrra vähem kauplemisruumi. Täpne hind ei sisalda «õhku», mille arvelt oleks võimalik allahindlust pakkuda, kauplemisruumi võib olla sellistel puhkudel vaid kuni tuhat eurot, märkis Toots. Taolistel juhtudel tekib aga tihtipeale olukord, kus keelduv vastus võib kliendile arendajast ning üleüldisest kinnisvaraturust väära mulje jätta.

«Kui ühe korteri hinnas on 5000 eurot «õhku» ning kliendile lubatakse allahindlust 3000 eurot, teisel arendajal on aga hinnapoliitika täpne ja kauplemisruumi ei ole, siis tekib küsimus, kumma klient maksis tegelikult rohkem?» spekuleeris maakler.

Loe rohkem Arco Vara blogist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles