Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kalapäeva kiire retseptiidee: ühepajapasta suitsulõhe ja spinatiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: ilo lab / PantherMedia / ilo lab

Kui otsid midagi, mis valmib kiirelt ja kergelt, on kasulik ning viib ühtlasi keele alla, siis on see kreemjas pasta suitsulõhega. 

Selles suitsulõhepastas on kõrge valgusisaldus ja väärtuslikud omega-3-rasvhapped, mis mõjuvad hästi südametervisele. Spinatis on aga kaltsiumit, C-vitamiini ja foolhapet, mis toetab vereloomet.   

Vaja läheb (4 in)

  • 1 sibulat
  • 500 g pastat (nt fusilli't või penne't)
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 200 ml koort
  • 30 g parmesani
  • 3 suurt peotäit lehtspinatit
  • 200 g suitsulõhet
  • ühe sidruni mahla
  • soola ja pipart

Valmistamine

Haki sibul ja pane koos pasta, puljongi, koore ja parmesaniga ühte potti. Lase keema tõusta ja keskmisel kuumusel ning suletud kaane all umbes 8 minutit madalamal kuumusel edasi keeda.

Sega iga natukese aja tagant. 

Vahepeal pese spinat ja lõika suitsulõhe ribadeks. Umbes 2 minutit enne keetmisaja lõppu pane ka nemad potti. 

Lõpetuseks lisa sidrunimahla pastale ning vürtsita soola ja pipraga. 

Tagasi üles