/nginx/o/2019/02/07/11770740t1hf377.jpg)
Kui otsid midagi, mis valmib kiirelt ja kergelt, on kasulik ning viib ühtlasi keele alla, siis on see kreemjas pasta suitsulõhega.
Selles suitsulõhepastas on kõrge valgusisaldus ja väärtuslikud omega-3-rasvhapped, mis mõjuvad hästi südametervisele. Spinatis on aga kaltsiumit, C-vitamiini ja foolhapet, mis toetab vereloomet.
Vaja läheb (4 in)
- 1 sibulat
- 500 g pastat (nt fusilli't või penne't)
- 1 l köögiviljapuljongit
- 200 ml koort
- 30 g parmesani
- 3 suurt peotäit lehtspinatit
- 200 g suitsulõhet
- ühe sidruni mahla
- soola ja pipart
Valmistamine
Haki sibul ja pane koos pasta, puljongi, koore ja parmesaniga ühte potti. Lase keema tõusta ja keskmisel kuumusel ning suletud kaane all umbes 8 minutit madalamal kuumusel edasi keeda.
Sega iga natukese aja tagant.
Vahepeal pese spinat ja lõika suitsulõhe ribadeks. Umbes 2 minutit enne keetmisaja lõppu pane ka nemad potti.
Lõpetuseks lisa sidrunimahla pastale ning vürtsita soola ja pipraga.