Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Laupäev on üleilmne pitsapäev: lihtne retsept lillkapsapõhjaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Olga Sergeeva / PantherMedia / Olga Sergeeva

9. veebruar, pitsapäev on siin maailmas selleks, et tähistada seda kunagi nii vaikselt oma tähelendu alustanud õhukest küpsetist, milleta enamik oma elu ettegi ei taha kujutada.

Kui sa ise ei viitsi taina tegemisega mässata, siis lase käia, mine linna peale ja külasta mõnda sinu jaoks tundmatut pitsakohta, võib-olla saab just sellest sinu uus lemmik. 

See retsept on neile, kes ei taha põhjaks nisujahu kasutada või lihtsalt pole huvitatud taina tegemisest traditsioonilisel viisil. 

Lillkapsapitsa

Vaja läheb:

  • 400 g lillkapsast
  • soola
  • 200 g Gouda juustu
  • 2 keskmise suurusega muna 
  • pipart
  • 80 g šampinjone
  • 2 väikest tomatit
  • 80 g viilutatud salaamit
  • 2 basiilikuvart

Valmistamine

Eelkuumuta ahi 200 kraadini (ventilaatoriga 180 kraadini). Puhasta lillkapsas, koori põhjalikult. Haki õisikud ja vars imepeenikeseks, aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja maitsesta kergelt soolaga. Aseta selle puru peale veel üks küpsetuspaber ja küpseta kuuma ahju keskosas umbes veerand tundi. 

Vahepeal riivi Gouda juustu. Sega kausis 150 g juustu munade ja pipraga. Võta lillkapsas ahjuplaadilt, lase jahtuda, kuni ta on veel vaid leige ja sega juustu hulka. 

Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lillkapsasegust kaks ümmargust umbes 18 cm läbimõõduga põhja ja küpseta kuumas ahjus keskmisel plaadil veel 15 minutit. 

Puhasta šampinjonid ja tomatid ning viiluta.

Kata lillkapsapitsa kõigi koostisainete ja ülejäänud juustuga ning küpseta veel 10 minutit. 

Kaunista basiilikulehtedega.  

Allikas: Essen & Trinken

Tagasi üles