Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Eesti maitsed vallutavad Touresti

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Maaeluministeerium

Rahvusvahelisel turismimessil Tourest  tutvustatakse  sel aastal B-hallis messikülastajatele Eesti piirkondade maitseid.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on toit turismi lahutamatu osa: «Eestis on hulgaliselt põnevaid toidutooteid, mida poelettidelt sageli ei leia, ning esiletõstmist väärivaid  toidupakkujaid. Seetõttu on Touresti toiduhall hea võimalus nii Eesti inimesele kui ka välisturistile, et tutvuda kohalike maitsetega.»

Maaeluministeeriumi ekspordi ja turuarenduse büroo juhataja Kadi Raudsepa sõnul saab messil proovida erinevaid maitseid ja hankida infot eri piirkondade toidupakkujate kohta: «See on võimalus teha eeltööd, et kavandada puhkuste perioodiks ringsõit Eestis ning külastada Eesti toiduteele kuuluvaid omanäolisi toidukohti ja majutusettevõtteid.»

MTÜ Eesti Maaturism tegevjuht Raili Mengel ütles, et toiduhalli eesmärk on keskenduda ehedale ja puhtale Eesti toidule, mis tagab kvaliteedi ja toob külastaja kohale. «Lisaks toidule pakutakse hallis tegevusi lastele ning seal asub ka messilava, kus käib kogu messi lahtioleku ajal sisutihe programm,» sõnas Mengel.

Kadi Raudsepp ja Raili Mengel.
Kadi Raudsepp ja Raili Mengel. Foto: Maaeluministeerium

«Rõõm on näha, et järjepidev töö Eesti toidu edendamisel kannab vilja. Näiteks on Eesti toidutee alal sel aastal uued üllatajad: Läänemaa toit ja Põhja-Eesti toit. Mitmendat aastat osalevad Hiiumaa, Viru toit, Setomaa, Pärnumaa, Vana-Võromaa ja Põlvamaa,» lisas Raili Mengel.

Messil Tourest 2019 on Eesti toidutee esindatud 250 m² suurusel alal, mis kannab pealkirja «Elamused ja maitsed». Eesti toidutee alal pakutakse messi külastajatele nii sooja toitu, suupisteid kui ka toodete kaasaostu võimalust. Kogu ala seob omavahel kokku ühtne sõnum: Eesti toidutee – südamega valmistatud eestimaised maitsed.

Eesti toidutee alal on esindatud mitmed piirkonnad üle Eesti: Hiiumaa, Läänemaa, Pärnumaa Maitsed (Romantiline Rannatee, Liivi Lahe Räimerada, Soomaa), Setomaa, Vana-Võromaa, Põlvamaa, Põhja-Eesti toit ja Viru Toit. Eesti toiduteele kuulub enam kui 200 ettevõtet nii linnadest kui ka maapiirkondadest, kus väärtustatakse kohalikku toorainet ning Eesti kööki.

Eesti toidutee projekti koordineerib Maaeluministeeriumi toel MTÜ Eesti Maaturism. 

Tagasi üles