Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kerge retseptiidee: kartuli-brokolivorm

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Ekaterina Fedotova / PantherMedia / Ekaterina Fedotova

Vormiroog tšedari, tšilli, või ja riivsaiaga on vaimustavalt lihtne ja viib keele alla.

Vaja läheb (2 in): 

  • 300 g brokolit
  • soola
  • 600 g keedetud kartuleid
  • 2 spl võid
  • 2 spl jahu
  • 250 ml piima
  • soola, pipart
  • 150 ml piima
  • 150 g riivitud tšedarit
  • pipart
  • värskelt riivitud muskaatpähklit
  • 2 spl riivsaia
  • 0,5 tl tšillihelbeid
  • 2 tl võid

Valmistamine

Puhasta brokoli ehk spargelkapsas, jaga väikesteks roosikesteks, koori vars ja lõika 5 mm suurusteks kuubikuteks. Tõsta õisikud keevasse soolvette 3 minutiks, seejärel tõsta vahukulbiga välja. Koori kartulid, haki umbes 2 cm suurusteks kuubikuteks. Lase keevas soolvees 8 minutit keeda, seejärel vala vesi ära ja lase kartulitel korralikult taheneda. 

Bešamell- ehk valge põhikastme jaoks sulata 2 spl võid, lisa sellele segades 2 spl jahu, 250 ml piima, maitsesta soola ja pipraga. Lase keema tõusta ja seejärel keskmisel kuumusel 10 minutit keeda. Sega pidevalt. 

Eelkuumuta ahi 200 kraadini (ventilaatoriga 180 kraadini). Sega bešamellkaste 150 ml piimaga, lisa segule 100 g juustu ja sega põhjalikult. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Lisa kartulid ja spargelkapsas ning tõsta ahjuvormi (u 20 cm ø), raputa peale ülejäänud tšedar. Sega omavahel riivsai ja tšillihelbed, puista ka need vormile. Jaga või väikeste helvestena kõige peale. Küpseta kuumas ahjus keskmisel kõrgusel umbes 30 minutit, lase 5 minutit seista ja serveeri. 

Allikas: essen & trinken

Tagasi üles