Üks kolmest ÜK 500 000 veganist ütleb, et on valinud taimetoitluse just tervise pärast.
Vegan burgerid võivad sisaldada rohkem küllastunud rasva kui kaks McDonald'si Big Maci
Vegan burgerid sisaldavad rohkem küllastunud rasva kui kaks suurt Big Maci, leidis Daily Mirrori proov. Viimane kirjutab, et paljud suuremad poed ja ketid pakuvad 100 % taimeburgereid, ent enamik olevat üle kuhjatud kookosrasvaga, mis on küllastunud rasva rikas.
Mõned burgerid sisaldavad väljaande sõnul aga rohkem kui teelusikatäie suhkrut, mis on kahtlemata ebameeldiv üllatus neile Briti veganitele, kes nimetas värskes YouGov uuringus oma veganluse põhjuseks just terviseteema.
Toitumisnõustaja Helen Bond ütles: «Hästi planeeritud taimsed toitumiskavad võivad olla toiteväärtuslikud ja tervislikud. Siiski ei peaks arvama, nagu oleks kõik taimepõhised toidud kohe tervislikud — või nagu kõik lihaburgerid oleksid suurema rasva-, ja eriti küllastunud rasva sisaldusega kui taimsed. «Selliseid koostisaineid nagu trendikas kookosõli, mis sisaldab 87% küllastunud rasva, kasutatakse burgerisegude kokku liimimiseks.»
Olulisem kvantiteedist ja rasvagrammide kokku lugemisest peaks aga olema kvaliteet. Rasva kvaliteet on olenevalt toorainest väga erinev ja sellisena mõjutab ta ka tervist. Seepärast olgu ära toodud ka Simeon Van der Moleni sõnad: «Küllastunud rasv meie burgerites [ettevõte Moving Mountains] on naturaalsest kookosõlist, mis ei sisalda mingeid transrasvu ja on erinevalt küllastunud rasvast veiselihaburgerites antioksüdandirikas.»