Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tervislik ja maitsev: täidetud paprikad seentega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Tervislik ja lihtsalt valmiv roog, mis viib keele alla! Kui sa ei ole varem täidetud paprikaid teinud, siis nüüd on viimane aeg, sest tegemist tõepoolest ühe väärt roaga.

Vaja läheb:

  • 6 paprikat
  • 250 g šampinjone
  • 2 spl võid
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • soola
  • pipart
  • 250 ml toidukoort
  • 2.5 dl keedetud riisi
  • 150 g riivjuustu

Valmistamine:

1. Lõika paprikal ülemine osa ära ning eemalda seest seemned ja südamik. Pane paprikad umbes 1-2 minutiks keevasse vette, et need muutuksid natuke pehmemaks.

2. Aseta küpsetuspaberile avatud pool üles. Puista sisse natuke soola ja pipart.

3. Prae seened võiga ning lisa sool, hakitud sibul ja küüslauk.

4. Lisa segule eelnevalt keedetud riis ja seejärel toidukoor. Sega kõik läbi ning kuumuta tasasel tulel paar minutit.

5. Täida paprikad seene-riisi seguga ja puista peale riivjuustu. Küpseta paprikat ahjus 225 kraadi juures umbes 15-20 minutit.

Tagasi üles