Läinud nädal tõi Tallinna Kultuurikatlasse veinimessile kokku tuhatkond veinimaja üle ilma. Arter tegi ühe korraldaja, sommeljee ja Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni presidendi Kristjan Markiiga messil maitsmistiiru ning uuris välja, millised tuuled veinimaailmas puhuvad.
Tellijale
Veinimess tegi maakerale tiiru
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igaühele ukselt isiklik veiniklaas spetsiaalse kotikesega kaela ja nii ta läheb: üle kuuekümne leti, kus huvipäraseid veine maitsta. Sommeljeele on see midagi töölaagrisarnast, veinisõbrale nagu hariv meelelahutus. Messiboksides on vanade Euroopa veinimaade klassikat, aga ka siitsamast Eestist pärit üllatusmaitseid ja Hiinast toodud veinieksootikat. Aga mitte ainult. Tutvustatakse ka Häädemeeste vett, siidrit ja kangemat napsi. Kohal on Alutaguse meierei – teadaolevalt ainus Eestis, mis teeb (hallitus)juustu pastöriseerimata piimast.