Raske on vastu panna armastusega tehtud friikartulitele — väljast krõbedad ja seest suussulavad ... Tänased «friikad» aga mitte ainult ei maitse hästi, vaid on ka valgurikkad ja saavad kähku valmis.
Kiire retseptiidee: «kikerhernefriikad»
«Kikerhernefriikad» (2 in)
Vaja läheb:
- 250 g kikerhernejahu
- 500 ml külma vett
- 500 ml sooja vett
- 1 spl oliiviõli
- 1 tl soola
- 4 rosmariinioksa
- 1 liiter neutraalse maitsega õli frittimiseks (nt päevalilleõli)
- Fleur de Sel meresool
- ketšup
Valmistamine
Vooderda väike ahjuvorm (29 x 23 cm) küpsetuspaberiga ja pintselda sellele veidi oliiviõli.
Sega kikerhernejahu 500 ml külma vee ja soolaga ühtlaseks tainaks. Suru läbi sõela, et mass oleks täiesti tükkideta.
Pane suures, laias potis 500 ml vett oliiviõliga keema.
Sega aeglaselt kikerhernejahu-segu keevasse vette, seejärel vähenda kuumust ja keeda tainamassi seda pidevalt segades, kuni viimane on veidi paksenenud. Lõpetuseks kitku rosmariiniokstelt lehed, haki need väikseks ja sega tainamassi hulka.
Kui rosmariinimaitse ei kuulu su lemmikute hulka, kasuta mõningaid muid meelepäraseid ürte.
Nüüd laota mass ettevalmistatud vormi, silu ühtlaseks ja lase maha jahtuda (kõige parem terve öö, kuid sel juhul kata toidukilega).
Niipea kui tainamass on külm ja tahke, võib hakata frittima. Kummuta mass lõikelauale ja lõika väikese sõrme suurused tainakangid.
Kuumuta potis õli (kui sul on fritter, kasuta seda). Niipea kui õli on piisavalt kuum, pista tainakangid üksteise järel sisse ja küpseta 10 kuni 12 minutit, kuni nad on kuldpruunid. Seejärel võta õlist välja ja lase köögipaberil veidi nõrguda.
Maitsesta Fleur de Sel meresoola ja vähekese pipraga ning serveeri ketšupiga.
Allikas: Kitchen Girls