Kinnisvaraportaal: turul ei ole üldiseks hinnalanguseks ruumi

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas kinnisvarapakkumiste arv toob hinna lõpuks alla?
Kas kinnisvarapakkumiste arv toob hinna lõpuks alla? Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Korteritehingute arv on olnud alates eelmise aasta teisest poolest mõõdukas languses. Suurenev pakkumine ja jõulisem konkurents ei pruugi aga loodetud hinnalangust tuua.

Korteritehingute arv on oluline turu indikaator, mis annab otseselt aimdust kinnisvaraostjate soovidest ja meelsusest. Kui tehingute arv kasvab, on ostjad optimistlikud. Tehingute arvu langus viitab aga nende pessimismile ja turu küllastumisele ehk asjaolule, et enamus koduostu endale lubada saavatest inimestest on ostu juba teinud, vahendab kinnisvaraportaal KV.EE.

Eestis jääb tehingute arv tänasel päeval ajaloolisest keskmisest märksa kõrgemale. Prognoosides, et toimub lähenemine ajaloolisele keskmisele, võib ennustada tehingute arvu mõningat langemist. See aga avaldab survet nii arendajaile kui kinnisvara hindadele. Üldisele hinnalangusele ei maksa paraku lootma jääda, kuna kinnisvarapakkumiste sisendhinnad ehk ehitusteenus, maa ning tööjõukulud jätkavad nii või naa kallinemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles