Mis oleks maitsvam, kui üks suutäis nuudlivormi rikkaliku juustuga otse ahjust? Pärast väsitavat tööpäeva ei nõua see ka erilist pingutust.
Imekiire retseptiidee: nuudlivormiroog
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 250 g spagette
- 300 g külmutatud brokolit
- 150 g kirsstomateid
- 4 keskmist muna
- 150 ml vahukoort
- 100 ml piima
- soola
- pipart
- muskaatpähklit
- 200 g riivitud Gouda juustu
Valmistamine
Keeda 250 g spagette keevas vees 7 minutit. Viimasel minutil lisa keeduvette brokoliõisikud.
Vooderda sügav ahjuvorm küpsetuspaberiga, kuumuta ahjus kõige alumisel tasandil 220 kraadi (pöördõhuga 180 kraadi) juures. Pese 150 g kirsstomateid ja lõika nad pooleks.
Vahusta 4 muna 150 ml vahukoore, 100 ml piima, vähese soola, pipra ja värskelt riivitud muskaatpähkliga.
Kalla nuudli-brokoli-segult vesi ära ja pane segu ühte potti koos vahustatud munasegu ja 100 g riivitud juustuga ning sega omavahel läbi.
Vala segu vormi.
Küpseta kuumas ahjus kõige alumisel tasandil 15–20 minutit.