Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Imekiire retseptiidee: nuudlivormiroog

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Shutterstock

Mis oleks maitsvam, kui üks suutäis nuudlivormi rikkaliku juustuga otse ahjust? Pärast väsitavat tööpäeva ei nõua see ka erilist pingutust. 

Vaja läheb: 

  • 250 g spagette
  • 300 g külmutatud brokolit
  • 150 g kirsstomateid
  • 4 keskmist muna
  • 150 ml vahukoort
  • 100 ml piima
  • soola
  • pipart
  • muskaatpähklit
  • 200 g riivitud Gouda juustu

Valmistamine

Keeda 250 g spagette keevas vees 7 minutit. Viimasel minutil lisa keeduvette brokoliõisikud. 

Vooderda sügav ahjuvorm küpsetuspaberiga, kuumuta ahjus kõige alumisel tasandil  220 kraadi (pöördõhuga 180 kraadi) juures. Pese 150 g kirsstomateid ja lõika nad pooleks. 

Vahusta 4 muna 150 ml vahukoore, 100 ml piima, vähese soola, pipra ja värskelt riivitud muskaatpähkliga. 

Kalla nuudli-brokoli-segult vesi ära ja pane segu ühte potti koos vahustatud munasegu ja 100 g riivitud juustuga ning sega omavahel läbi.

Vala segu vormi.

Küpseta kuumas ahjus kõige alumisel tasandil 15–20 minutit. 

Tagasi üles