Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lihtne retseptiidee: kartuliburger

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Kartulitainast valmistatud taimetoiduburger koos mahlaka tomatikastmega on suurepärane alternatiiv kiirtoidukoha burgerile. 

Vaja läheb:

Kartulitainas

  • 300 g jahusemaid kartuleid
  • 120 g riivitud Emmentali juustu
  • 1 muna
  • 1 peterselli
  • 80 g rohelisi oliive
  • 50 g sibulat
  • 1 küüslauguküüs
  • 80 g nisujahu
  • soola
  • pipart
  • 2 spl külmpressitud oliiviõli

Tomatikaste

  • 400 g tomatit
  • 50 g porgandit
  • 50 g sibulat
  • 50 g varssellerit
  • soola
  • pipart
  • 1 spl külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Pese kartulid ja küpseta neid tund aega eelkuumutatud 180 ºC praeahjus (pöördõhuga 160 ºC). 

Tomatikastme  tegemiseks eemalda tomativarred, lõika tomat kuubikuteks ja pane potti. Puhasta ja koori köögivili ning lase sellel koos tomatitega 40 minutit kaane all vaiksel tulel podiseda. Seejärel kurna segu läbi sõela.  Maitsesta soola ja pipraga ning lisa õli. 

Võta kartulid ahjust, lase veidi maha jahtuda, koori ja suru mass läbi kartulipressi lõikelauale ning tee keskele süvend.  

Lisa kartulimassile riivitud juust, muna, peeneks hakitud petersell, väiksed oliivitükid, sibula- ja küüslaugutükid, jahu ning vürtsid ja sõtku kõik üheks tainaks. Sellest vormi 8 burgerit. 

Kuumuta paksu põhjaga pannil õli ja prae burgereid madalal kuumusel kummaltki poolt 4–5 minutit. Serveeri tomatikastmega.  

 

Allikas: Edeka

Tagasi üles