Kartulitainast valmistatud taimetoiduburger koos mahlaka tomatikastmega on suurepärane alternatiiv kiirtoidukoha burgerile.
Lihtne retseptiidee: kartuliburger
Vaja läheb:
Kartulitainas
- 300 g jahusemaid kartuleid
- 120 g riivitud Emmentali juustu
- 1 muna
- 1 peterselli
- 80 g rohelisi oliive
- 50 g sibulat
- 1 küüslauguküüs
- 80 g nisujahu
- soola
- pipart
- 2 spl külmpressitud oliiviõli
Tomatikaste
- 400 g tomatit
- 50 g porgandit
- 50 g sibulat
- 50 g varssellerit
- soola
- pipart
- 1 spl külmpressitud oliiviõli
Valmistamine
Pese kartulid ja küpseta neid tund aega eelkuumutatud 180 ºC praeahjus (pöördõhuga 160 ºC).
Tomatikastme tegemiseks eemalda tomativarred, lõika tomat kuubikuteks ja pane potti. Puhasta ja koori köögivili ning lase sellel koos tomatitega 40 minutit kaane all vaiksel tulel podiseda. Seejärel kurna segu läbi sõela. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa õli.
Võta kartulid ahjust, lase veidi maha jahtuda, koori ja suru mass läbi kartulipressi lõikelauale ning tee keskele süvend.
Lisa kartulimassile riivitud juust, muna, peeneks hakitud petersell, väiksed oliivitükid, sibula- ja küüslaugutükid, jahu ning vürtsid ja sõtku kõik üheks tainaks. Sellest vormi 8 burgerit.
Kuumuta paksu põhjaga pannil õli ja prae burgereid madalal kuumusel kummaltki poolt 4–5 minutit. Serveeri tomatikastmega.
Allikas: Edeka