Tort võib olla, aga kringel peab olema, kuuleb Pärnumaa Pohlatare Köögi perenaine Õnne Tikerpalu tihti, kui temalt peolauale magusat tellitakse. Kes on hakkajam, võiks käised üles käärida ja tema juhatuse järgi vabariigi aastapäevaks ise ühe hea vana kooli kringli küpsetada.
Tellijale
Vabariigi aastapäeva peolauale: vana kooli kringel
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kõige parema kringli saab nisujahust ja selles peab olema tingimata palju võid,” ütleb Pohlatare Köögi perenaine Õnne Tikerpalu. Muidugi võib proovida igasuguseid jahusorte ja retsepte moodsate kõigevabadeni välja, kuid kõige pehmem, heledam ja kohevam tuleb kringel nisujahust. Seejuures peab see veel olema eriti hea nisujahu, kas või Veski Mati oma, mida tema usinalt tarvitab.