See kerge vahemereline vormiroog oliivide ja jalapenoga on ilma saiata eriti madala kalorisisaldusega.
Kiire retseptiidee: tomati-feta-vorm
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 350 g kirsstomateid või tavalisi tomateid
- 4 jalapenot
- 3 spl Kalamata oliive
- soovi korral veidi küüslauku
- pipart
- soola
- suhkrut
- 1 tl punet
- 3 spl oliiviõli
- 140 g lambajuustu
- pool baguette'i
Valmistamine
Eelkuumuta ahi 240 kraadini (pöördõhuga ahi 220 kraadini). Eemalda tomatitelt varreosa ja tükelda. Eemalda jalapenolt vars ja lõika kaun rõngasteks. Sega tomatid, jalapeno ja oliivid veidikese soola, pipra, suhkru, pune ja oliiviõliga ning tõsta kahte väiksesse 15 cm ∅ vormi.
Aseta kummalegi segule viil lambajuustu ja küpseta kuumas ahjus ühel restil 20 minutit. Võta roog ahjust ja sega kahvliga tublisti läbi. Serveeri krõbeda baguette'iga.
Allikas: Essen und Trinken