Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Teadlaste sõnul on paljude koduomanike külmikud valesti seadistatud (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Paljud koduomanikud teevad köögis kas teadmatusest või valedest ettekirjutustest lähtuvalt ühe väga jämeda vea.

Selgub, et väga paljud koduomanikud ei hoia silma peal külmkapis valitsevatel temperatuuridel. Jahutuskambri kõige sobivamaks temperatuurivahemikuks peetakse üldjuhul 2 kuni 4 soojakraadi. Ameerika toidu- ja ravimiameti sõnul võiks aga see näitaja oluliselt madalam olla, vahendab realsimple.com.

Mida külmem temperatuur, seda suurem on külmakapi energiatarbimine. Mida soojemaks seda kruttida, seda lühemaks muutub toiduainete säilitusaeg.

Ideaalne külmakambri temperatuur võiks teadlaste sõnul 1,66–3,33 soojakraadi vahele jääda. Kui aga temperatuur peaks sellest vahemikust kõrgem olema, riskivad koduomanikud nii külmikusse pandud toiduainete kui ka oma tervisega.

Teadlased märgivad, et nende soovituslikust temperatuurivahemikust kõrgemale jäävad kraadid loovad hea pinnase bakteritele, kes aktiivselt paljunema hakkavad. Samuti loovad mainitud temperatuurid hea keskkonna kolibakteritele, millest tingitud tervisehädad võivad lausa pöördumatud olla.

*Artikkel ilmus esmakordselt 05.11.2019.

Tagasi üles